I hjertet af København ligger den danske virksomhed Wennick-Lefévre drevet af Svend Wennick, der med sin fascination for jordens skatte har specialiseret sig i naturlige ubehandlede ædelstene - særligt safirer fra Madagaskar. Naturlige ubehandlede ædelsten er sjældne - faktisk langt mere sjældne end diamanter.
Hos Wennick-Lefévre er hver safir udelukkende naturlig og ubehandlet - og de har hver især en unik historie at fortælle. “Kun en naturlig ubehandlet ædelsten er en ægte repræsentation af vores planet - ren, smuk og kompleks” - Wennick Lefévre.
Der findes mange ædelsten i ringe kvalitet, som gennemgår en varmebehandling, for at fremstå i bedre kvalitet og med større skønhed end de egentlig besidder. Kun 1 ud af 100 safirer på markedet er af høj nok kvalitet til at forblive naturlig. Med andre ord så er 99% af de safirer, der anvendes i smykker behandlede.
De naturlige sten har en helt særlig renhed og farve, der ikke kan findes andre steder. De resterende safirer bliver udsat for varmebehandling og andre farveøgende menneskeskabte processer - og spørger man Wennick-Lefévre, er det netop processer som disse, der fjerner stenens vidunderlige forbindelse til naturen.
Madagascar øreringe fra Bendix Copenhagen
Det er med stor glæde, at vi hos Bendix Copenhagen nu præsenterer vores første smykke kollektion med safirer. En serie af smykker skabt med nøje udvalgte sten i højeste kvalitet fra Wennick Lefévre. Se serien her>>
Regnbuens farver
Mange forbinder rubiner med rød og safirer med blå, men safirer fra Madagaskar findes i alle regnbuens farver. Det spænder over alt fra bløde pasteller til intense farver. Rubin er blot et andet navn for en rød safir. Wennick Lefévre leverer safirer i nogle af de mest sjældne farver, såsom ananasgul, limegrøn, magenta, orange, cognac og violette safirer.
Lokalbefolkningen siger, at stenen får dens farve fra Madagaskars himmel - den dybe blå himmel, de gule solopgange og de orange solnedgange.
"En af de fineste gaver fra denne jord er de naturlige safirer” - Wennick Lefèvre
Den korte værdikæde
Madagaskar har en lang tradition for minedrift, og safirerne mines stadig i hånden ved hjælp af traditionelle metoder, og dermed lider naturen ikke overlast. Minesamfundet er lille og næsten ethvert ansigt er velkendt. Det kræver tillid og respekt at handle med ædelsten - noget som Wennick Lefévre har brugt mange år på at opbygge, med de mennesker de handler med. En af dem er Noel, en mineejer fra byen Ilakaka. Svend og Noel mødte for første gang hinanden i 2010, og den dag i dag køber Wennick Lefévre stadig deres sten gennem ham.
Sanjeewane er navnet på kvinden, der sammen med sine kollegaer sliber de naturlige safirer. Svend og Sanjeewa indledte et samarbejde tilbage i 2008. Hans værksted befinder sig i byen Kuruwita nær Ratnapura i Sri Lanka, og her forvandles råstenene til de smukke sten, der senere danner rammerne for unikke smykker.
PINK! Vedhænget er fra Bendix Copenhagens unikakollektion. Det er udført i platin med lilla og pink ferskvandsperler samt Madagascar safirer i pink og lilla farveforløb. Se det hér>>
Ansvarlig minedrift
Inden for de seneste år er flere leverandører blevet mere opmærksomme på faktorer såsom, sporbarhed, bæredygtighed, etik og oprindelse. Hos Wennick Lefévre har dette dog altid været på dagsordenen. Et af de bærende led i værdikæden er forholdet mellem mennesker og kærligheden for vores planet. “Et træ for en sten”
Bendix Copenhagens serie af øreringe indeholder pink, gule, grønne og blå safirer i et særligt square cut slib, i flot kombination med Akoya kulturperler fra Vietnam. Også disse er naturligvis ubehandlede og i naturlige farver. Vi synes, det var passende at kalde serien Madagascar, og til serien af øreringe og ringe vil også komme et delikat lille vedhæng. Se serien her>>
Se ringen her>>
I Madagascar er mineområder naturligt uden træer - og minedrift forurener ikke jorden, men de seneste årtier er Madagaskar blevet udsat for skovrydning, hvor træerne fældes til kul og brænde. Derfor har Wennick Lefévre startet et projekt, som går ud på, at for hver ædelsten der graves op af jorden, bliver der plantet et træ i Ilakaka. Det er deres overbevisning, at det er til gavn for os alle - lige fra minearbejderne i Madagaskar til sliberne i Sri Lanka, til den kvinde eller mand der i sidste ende bærer en af de smukke safirer fra Madagaskar.
Designet er karakteristisk for Bendix Copenhagen, grafisk, rent og skarpt – Aesthetic and exclusive simplicity. De lyse og farverige toner fra sten og perler kaldte på et let og luftigt design. Se serien her>>
I denne version af øreringene er der to pink Madagascar safirer samt to pink ferskvandskulturperler også i naturlige farver. Se dem her>>
Ring, eller skriv gerne til os på: webshop@bendixcopenhagen.com, tlf. +45 31 79 10 60 og lav en aftale med os. I har også mulighed for at booke en videosamtale med Christina Bendix.